Invitați

Doctor în istorie militară

Andrei Pogăciaș

Andrei Pogăciaș este istoric militar și autor cunoscut pentru cercetările sale în domeniul istoriei antice, în special axându-se pe daci și geți. Este specializat în Drept, Istorie și Relații Internaționale, studii efectuate la Universitatea Babeș-Boylai din Cluj. 


Pogăciaș este redactor colaborator al revistei “Tactica și Strategia”, redactor la Editura Corint și membru al Institutului Român de Genealogie și Heraldică “Sever Zotta”. De asemenea este reenactor la Historia Renascita și Asociația “6 Dorobanți”.

Centrul de Cercetare în Etica Aplicată,

Facultatea de Filosofie, Universitatea din București

Emanuel Socaciu

Emanuel Socaciu este lector universitar la Facultatea de Filosofie din cadrul Universității din București. În cadrul universității, predă cursuri pe teme precum filosofia științelor umane, etica aplicată și istoria ideilor.


​​În afară de implicarea sa academică, Emi contribuie și la proiecte educaționale și de cercetare la nivel universitar, fiind activ în domenii ce vizează transformările aduse de digitalizare în societatea contemporană.

Cercetător științific (CS1), "ICIA Cluj-Napoca" 

Space editor la revista Știință&Tehnică

Claudiu Tănăselia

Claudiu Tănăselia este un fizician pasionat de explorarea spațiului, cunoscut pentru activitatea sa de popularizare a științei și pentru contribuțiile la cercetarea spațială. Este cercetător științific la Institutul de Cercetări pentru Instrumentație Analitică (ICIA) din Cluj - Napoca. 


Pe lângă activitatea sa academică și de cercetare, Tănăselia colaborează cu diverse publicații de știință, cum ar fi revista Știință & Tehnică, unde abordează subiecte legate de explorarea spațiului, asteroizi și viitorul omenirii în afara Pământului. 


Acesta este, de asemenea, un participant activ la evenimente de popularizare a științei, precum Astrofest, și scrie despre viitorul colonizării spațiului, estimând că primele orașe de pe Marte ar putea apărea după 2100.

Regizor 

Eugene Buică

„(...) Câți oameni din case fericite urmează drumul de cărămidă galbenă în show business?”, așa sună câteva dintre cuvintele domnului Buică. Eugene Buică este un regizor de teatru, profesor și actor român. Acesta a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, unde a studiat actoria, urmând ca apoi să urmeze Universitatea din Pennsylvania și The Neighborhood Playhouse din New York, unde a studiat cu Sanford Meisner. 

Eugene Buică a contribuit la dezvoltarea teatrului românesc, aducând pe scenă spectacole inovatoare și colaborând cu actori și regizori de renume, de-a lungul timpului. El a regizat mai multe spectacole de teatru și a fost implicat în formarea viitorilor actori ca profesor și mentor, în calitate de director artistic și fondator al Acting Corps.

Universitatea din Bucuresti, Vicepreședintele Academiei Române

Mircea Dumitru

Mircea Dumitru este profesor de logică în cadrul Faculțății de Filosofie de la Universitatea din București și Vicepreședinte al Academiei Române. Este recunosut pentru contribuțile aduse în domeniul logicii, fiind considerat unul dintre cei mai importanți filosofi români contemporani. 

De-a lungul carierei sale a publicat lucrări științifice în reviste internaționale pe teme din logica modală, teorii despre adevăr, semnificaţie, raţionalitate, filosofia lui Wittgenstein, logică contemporană (Quine, Kripke, Kit Fine), realism, esenţialism, relativism.

Cercetător la Centrul de Cercetare în Etică Aplicată (Universitatea din București)

Lector universitar la Academia de Studii Economice din București

Radu Uszkai

Este lector la Academia de Studii Economice din București și cercetător în cadrul Centrului de Etică Aplicată al Universității din București. Este cunoscut pentru dedicarea sa față de domeniul logicii filosofice, al filosofiei limbajului și al filosofiei minții, domenii în care a contribuit la dezvoltarea programelor de studiu din cadrul Universității din București. 

Aparte de activitatea sa academică, Radu este implicat în diverse proiecte educaționale și de popularizare a filosofiei, contribuind la organizarea de conferințe, workshop-uri și seminare destinate atât studenților, cât și publicului larg.


Manager de produs la Siemens Industry Software

Mugur Martinescu 

Este manager de produs la Siemens Industry Software. Având un rol de management într-o companie de IT, lucrează alături de mai multe echipe de dezvoltatori din domeniu la nivel global. În ceea ce privește mediul de lucru, apreciază oamenii pasionați care se pot adapta la un mediu dinamic. 

Absolvent al facultății de Automatică și Informatică industrială din cadrul Universității Transilvania din Brașov, pe lângă activitatea sa ca manager, Mugur Martinescu este pasionat de tehnologie, de nou, de inovație, cercetare, DIY, prototipare, mecanică și inginerie.